Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Коронясване на Белослава Желева - Царица Роза 2022

На красив спектакъл тази вечер на площад „Севтополис“ Царица Роза 2022 Белослава Желева бе коронясана от специалния гост на церемонията - вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Тя бе поканена на сцената от Кмета Галина Стоянова, която приветства гостите на празника. „Красотата е по-силна от всичко на света и само тя ще направи света прекрасен!“, заяви Кметът на Казанлък. На Царица Роза 2022 Белослава Кметът пожела:„ Нека бъде силна, но и нежна, изящна и красива да разнася красотата на Казанлък по света!“. Към казанлъчани Кметът пожела: „Бъдете здрави, посрещнете нашите гости с усмивка, нека бъдем благословени!“ и покани вицепрезидентът на Републиката Илияна Йотова да изпълни ритуала по поставяне на короната на Царица Роза.

продължава>
 

Почетните звания


Тържествена сесия на Общински съвет - Казанлък, бяха връчени званията почетен гражданин на града на Цветан Цочев и вписване в почетната книга на Надя Тончева. Почетните звания бяха връчени от кмета Галина Стоянова, придружена от Царица Роза 2022 Белослава Желева и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова.

продължава>
   

Празникът на Казанлък

С тържествен водосвет за благоденствие и официална церемония по издигане на знамето на Казанлък започнаха честванията по случай 119 празници на розата.

продължава>
     

Ден на Ботев и загиналите за свободата на България /Тържествена заря-проверка/


Тържествена проверка-заря по повод 2 юни пред Паметника на загиналите за свободата и независимостта на България се проведе тази вечер в парк „Розариум“ в Казанлък. Стихотворението „Хаджи Димитър“ пред присъстващите изпълни петгодишният Константин Кашеров от Детска градина №18 „Пчелица“. Военният ритуал бе изпълнен с участието на 61 Стрямска механизирана бригада и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада.

продължава>
 

Принцеси на розата в Казанлък


На сцената на Дом на културата „Арсенал“ малките принцеси на Казанлък демонстрираха нежност и красота.

продължава>
   

„Мини принт Казанлък“ на 10 години


Десета юбилейна изложба за малка графика „Мини принт “ откриха в Художествената галерия в Казанлък.

продължава>
   

Херо Мустафа посети розоварна в град Шипка


Посланикът на САЩ в България нейно превъзходителство Херо Мустафа посети розоварна в град Шипка по случай кампанията по розоварене и на място се запозна с процеса по дестилация.

продължава>
   

Казанлък отдаде почит към Христо Ботев


Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

продължава>
     

Регионална изложба на немски овчарки

Регионална изложба на немски овчарки се състоя на стадион „Севтополис“ в Казанлък за трета поредна година. Мероприятието събра участници от цяла България, а записаните кучета за участие наброяваха 94. Те се оценяваха от австриския съдия Едгар Пертъл (Edgar Pertl), който е и председател на австрийската организация за немски овчарски кучета. Повече за събитието събитието разказа, секретарят на местната структура на  Обединение за Немски Овчарски Кучета в България в България - Юлиян Маринов.

продължава>
   

Мариела Гемишева представи изложбата "Неслучайно присъствие"

Изложба на казанлъшката художничка доц. д-р Мариела Гемишева „Неслучайно присъствие“ представи пред жителите и гости на града хармонично съчетание между нейните съвременни произведения и постоянната колекция на културната институция, а идеята на проекта е своеобразен разговор между художественото наследство и модерното изкуство.

продължава>
   

Партньори от 5 държави гостуват в ДГ „Юрий Гагарин“

С празнична програма и много усмивки на лицата деца, родители и учители от детска градина „Юрий Гагарим“ посрещнаха своите чуждестранни гости от Латвия, Португалия, Италия, Румъния и Турция. Повод за събитието е работните срещи с партньорите по проект „Малки любители на природата“ по програма ЕРАЗЪМ+, а главната цел е децата да прекарват повече време навън.

продължава>
   

Започва реставрацията на куполната мозайка в Дом-паметника „Бузлуджа“

Започва проучването и реставрацията на куполната мозайка на паметника на връх Бузлуджа. За целта вече е изградена работна платформа, а на терен работят реставратори от 4 държави.

продължава>
   

15-тото издание на „Тъпан бие, хоро се вие“ събра на мегдана над 930 участници

За 15-та поредна година Националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“ събра на площад „Севтополис“ фолклорни състави от цялата страна, а за седма година се състоя и надиграването за детски фолклорни състави „За ръчица“. Организатор на двете събития е казанлъшкото Народно читалище „Жар“.

продължава>
 

Страница 17 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж