Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Изложба „Цветни послания от Казанлък“

Изложба „Цветни послания от Казанлък“ с творби на местни художници беше открита в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в града.  4-те от 20 майстори са е едно радостно цветно послание към жителите и гостите на града. Повече за изложбата сподели директорът на Художествена галерия Казанлък – Пламен Петров.

продължава>
   

Проф. Петко Петков представи книгата си “Пътищата към Освобождението“


Казанлъчанинът проф. Петко Петков представи своите книги „Пътища към Освобождението“ и "Климент Браницки и Търновски (Васил Друмев) 1841-1901" в града на розите.

продължава>
   

Казанлъшката гара отпразнува вековен юбилей

С празнично тържество, железопътната гара в Казанлък отбеляза своята 100-годишнина, а събитието бе част програмата на тазгодишните празници на розата. Церемонията започна с водосвет за здраве и благоденствие, както и бе представена историята за откриването на железопътната линия Казанлък-Тулово и самата гара открита от цар Борис III. В словото си кметът  Галина Стоянова отбеляза, че събитието е важно не само за град Казанлък, а и за цялата страна.

продължава>
     

61-ва механизирана бригада с висока оценка от военни ученията на Ново село


От 18 до 20 май 2022 г. на учебен полигон „Ново село” бяха проведени две батальонни тактически учения - „МИРЕН СТРАЖ 22” и „СЪВМЕСТНА ПОДКРЕПА”, с 3 механизиран батальон и батальона за логистично осигуряване от състава на 61 механизирана бригада. Преминати бяха учебни въпроси от механизирания батальон, като авангард на механизираната бригада, по форсиране и осигуряване участъка на водна преграда по три способа. Същият зае и осигури плацдарм за преодоляване на преправата от главните сили на бригадата.

продължава>
 

Казанлък е първи в областно състезание по пожаро-строева подготовка


В Казанлък се проведе областно състезание по пожаро-строева подготовка. В надпреварата се включиха всички районни служби от областта Чирпан, Раднево, Гълъбово, ТЕЦ3, ТЕЦ 2, Мини Марица Изток, Павел баня, Казанлък, Гурково, Опан и Ст. Загора, които премериха сили в 3 дисциплини построяване на вертикална шлангова линия, построяване на хоризонтална шлангова линия и индивидуално свързано с построяване на линия от шланг навит "по тревога"..

продължава>
   

Детската театрална школа представи пред казанлъшката публика премиерата "Яйцето"


Детска театрална школа представи най-новия си премиерен спектакъл „Яйцето“. Автор на постановката е Борис Априлов, а режисурата и музикалното оформление са дело на Художествения ръководител на студията Мая Стоянова. За някои от младите таланти това беше първа изява на сцена, но те всички умело се превъплатиха в своите роли и представиха пред публиката историята на едно необикновено яйце, което не иска да се излюпи.

продължава>
   

Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас"


Започна електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2022/2023 година, съгласно утвърден със заповед на кмета на общината график на дейностите. До края май 2022 г., включително, родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн на за първи клас и за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 2 юни, а записването на класираните деца ще бъде в периода от 03.06.2022 г. до 08.06.2022 г.

продължава>
   

Илиана Жекова относно поставянето на вендинг автомати за продажба на лекарства


Народния представител от Парламентарната Група на ГЕРБ-СДС - Илиана Жекова отправи питане  към Проф. Асена Сербезова - министър на здравеопазването относно поставянето на вендинг автомати за продажба на лекарства без рецепта в населени места без Аптека или Дрогерия и отдалечени от административен център. Преди месец Илиана Жекова се срещна с кметове на малки населени места в региона, където бе обсъдена темата с трудния достъп до лекарства и липсата на аптеки.

продължава>
   

Казанлъчанин е първият българин, скочил с парашут край Еверест

Казанлъчанинът Красимир Илев е първият българин, скочил с парашут край Еверест. В края на април 2022 г. той извършил каскадата край легендарния връх, а самият парашутист, определя своя скок като голям късмет и чест.

продължава>
 

Фотоизложба „100 години ЖП гара Казанлък”

Част от програмата за празника на розата е фотоизложбата „100 години ЖП гара Казанлък, която представя автентични кадри от откриването и историята на гарата. Повече за самото откриване ни споделиха Инж. Иван Гогев и Момчил Маринов – директор на ИМ „Искра“

продължава>
   

Казанлък става все по-цветен


Над 13 500 цветя от вида мини рози, тагетис, бегонии, импатианс, каскадни винки, вербени се засаждат в широкия център на Казанлък. Мини розите са подбрани в шест преливащи се нюанса. От тях е направен пъстър микс, който прелива от паметника на Тракийката, продължава по улица „Скобелевска“.

продължава>
   

Стартира кампания за безплатни очни прегледи на децата в община Казанлък

На 23.05.2022 г. започват безплатни очни прегледи на децата от IV-та възрастова група в детските градини и техните филиали в община Казанлък. Прегледът трае по-малко от минута, но може да даде изключително важна информация за очите на детето и да се вземат навременни мерки.

продължава>
     

Христослава Колева завоюва 3 медала от национален турнир по плуване

3 нови медала завоюва Христослава Колева от 6-ти Национален турнир по плуване за деца и младежи с двигателни и ментални затруднения провел се в град София.

продължава>
 

Страница 19 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж