Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

 

ДГ „Пчелица“ обмени добри практики с чуждестранни партньори


В детска градина 18 "Пчелица" стартира първата среща по проект  „STEAM обучението в детската градина- стъпка напред към бъдещето“, изпълняван по Програма „Еразъм+“ ", чийто координатор е казанлъшкото детско заведение.

продължава>
   

Изложбата "La Belle Rose. Мистичната сила на малкото цвете" гостува в НИМ


В Националния исторически музей беше открита най-цветната, благоуханна и интересна изложба. Тя е посветена на розопроизводството в България и проследява пътя на българското розовото масло от първите му капки, до превземането на световните пазари през XIX в.

продължава>
   

37 военнослужещи ще положат клетва на връх Хаджи Димитър


37 военнослужещи от редиците на 61-ва Стрямска  Механизирана бригада ще положат клетва за вярност на 27 май 2022г от 11ч. Събитието ще се проведе под патронажа на бригаден генерал Деян Дешков и кмета на Казанлък – Галина Стоянова.

продължава>
   

Община Казанлък отбеляза Денят на българския спорт

За спортния празник Община Казанлък и СКА "Пендарева" организираха за втора поредна година открити тренировки на стадион "Севтополис".

продължава>
   

„Бъдеще за децата“ отваря номинациите за едноименните Годишни награди


Сдружение „Бъдеще за децата" за шеста поредна година отваря номинациите за едноименните годишни награди и отново ще бъдат отличени фирми и физически лица, които системно помагат и даряват в подкрепа на децата. Номинациите са в три категории „Обществена личност“ с цялостен принос за децата на Казанлък, „Бизнес с кауза“ за развитие на корпоративни социални програми и проекти за казанлъшките деца, както и доброволци или професионалисти – учители, педагози, лекари, психолози, организации и собственици на малък и среден бизнес в категория „Приятел на детето“.

продължава>
   

Веселин Плачков е новият ВрИД Общински театър „Любомир Кабакчиев“


Веселин Плачков е новият ВрИД Общински театър „Любомир Кабакчиев“. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова го представи пред театралния състав и подчерта, че за много кратко време кандидатурата на популярния български актьор е отговарила на ключови изисквания: да е творец, разпознаваем в Казанлък, да има авторитета на доказала се личност в театралните среди у нас.

продължава>
   

Изградиха нов шадраван в с. Розово


На нов шадраван вече се наслаждават жителите и гостите на казанлъшкото село Розово. Той се намира в градинката в центъра на населеното място, където се събират както малки, така и големи жители на Розово. Това е поредната добра инициатива на кмета Венцислав Колев подкрепена от розовци и от Община Казанлък.

продължава>
   

Белослава Желева от Средно училище "Екзарх Антим I" е 54-та „Царица Роза“ - Казанлък


Белослава Желева от Средно училище "Екзарх Антим  I" е 54-та „Царица Роза“ на град Казанлък. На второ място журито постави Тереза Палова , абитуриентка в Национално училище по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов", а трето място в престижния за града конкурс зае участничката от Габриела Петкова от Профилирана природо-математическа гимназия (ППМГ) "Никола Обрешков".

продължава>
   

Трескава подготовка за конкурс "Царица Роза 2022"

Професионални фризьори и гримьори отново се погрижиха за безупречния вид на тазгодишните претендентки за короната на Царица Роза 2022. Преди конкурса, стилистите подготвиха девойките, като те ще бъдат неотлъчно до младите дами и ще се грижат за външния им вид и по време него, когато ще бъде избрана и 54-тата носителка на титлата Царица Роза 2022. Според модните тенденции тази година, фризьорите заложиха на по-естествения вид на всяко момиче.

продължава>
   

ТД "Орлово гнездо" отбеляза 120-та годишнина с празничен концерт


С тържествен концерт  Туристическото дружество "Орлово гнездо" отбеляза своята 120-та годишнина. Събитието се проведе в  Народното читалище „Искра“ в Казанлък, на които присъстваха настоящи и бивши членове на дружество, представители от Община Казанлък и сдружение "Български туристически съюз".

продължава>
   

Куполната мозайка на Бузлуджа се нуждае от спешна помощ


„Ти си ключът. Отвори Бузлуджа.” е кампанията за отварянето на дом паметника за посетители. За да бъде обаче безопасно влизането първо е необходимо опазването на куполната мозайка и обезопасяването на покрива. Мозаечното творение беше прегледано и бе оценено неговото състоянието като за целта екипът на „Проект Бузлуджа”, начело с арх. Дора Иванова изгради временно скеле.

продължава>
   

Намушкаха мъж в центъра на Казанлък


Млад мъж беше намушкан с нож в центъра на Казанлък. До момента е установено, че в 11ч, на ул.“Славянска“ в гр. Казанлък е възникнал спор между двама мъже - на 62 на 32 г. Последвало е намушкване с нож от страна на по-възрастния спрямо по-младия. Травмата е в коремната област. Подаден е сигнал в РУ-Казанлък. Пострадалия е откаран във Филиала за спешна медицинска помощ, където му е оказана медицинска помощ, а извършителят е задържан за срок от 24 часа. По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък, е извършен оглед наместопроизшествие.

продължава>
   

Страница 20 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж