Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

17 автори от цялата страна с изложба в Казанлък

Изложба „Дебати“ беше открита къща музей „Ненко Балкански“. В нея своите творби представиха 17 автори от цялата страна. Организатор на проекта е художничката и преподавател в Национално училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ Елеонора Атанасова. Според нея заглавието „Дебати“ отразява най-пълно идеята на проекта и спомага за развитието на изкуството.

продължава>
   

С тридневна програма отбелязват 120-годишнината на храм-паметник „Рождество Христово“С тридневна програма, организирана от Старозагорска св. митрополия и община Казанлък, ще бъде отбелязана 120-годишнината от освещаването на храм-паметник „Рождество Христово“ – Шипченски манастир. Честванията започват на 23 септември (петък) с Международна научна конференция под надслов „120 години от освещаването на храм - паметник „Рождество Христово“ – Шипченски манастир“. Тя ще се проведе от 16:00 часа в Исторически музей „Искра“, гр. Казанлък. Във форума с доклади ще се включат редица изследователи и преподаватели от висши учебни заведения в страната и чужбина.

продължава>
   

Kампания „Да почистим Казанлък“ с рекордно събрано количество битов отпадъкРекордните 80 тона битов отпадък е събран в рамките на двудневната кампания „Да почистим Казанлък“, която се проведе през изминалите почивни дни. От граждани са събрани други 5 тона строителен отпадък. В събота и неделя от Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ са посетени са над 30 адреса за изхвърляне на електроуреди и едрогабаритен отпадък (домашни мебели). Само електроуредите, от които казанлъчани са освободили домовете си е над 1 200 кг.

продължава>
   

Трудна победа за „Розите“ срещу НесебърКазанлъшката публика видя един динамичен и равностоен мач между отборите на ФК „Розова долина“ и ОФК „Несебър“. И двата отбора в първото полувреме с множеството си атаки не успяха да отбележат гол, а в първата минута на второто полувреме, футболистите на Атанас Апостолов засилиха коженото кълбо във вратата на Несебър, но за съжаление заради засада голът бе отменен. Мартин Маринов бележи за „розите“ 1:0 в 75 минута от срещата, което извежда отборът на 5 място във временното класиране. А отборът на Несебър слиза на второ място в класацията.

продължава>
   

Занаятчии ще покажат майсторство в двора на ЛХМ „Чудомир“

Градината на музей „Чудомир” събира местни творци и занаятчии, хора, които творят с ръцете си, в третото издание на празника на занаятите „Изкуството като хоби и вдъхновение”.

продължава>
     

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ с благотворителна постановка

Общинският театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък кани жителите на града на благотворителния спектакъл „Чудомирови радости и неволи“ в помощ на Народно читалище „Пробуда – 1899“ в село Каравелово и село Богдан в област Карлово.

продължава>
 

Над 3900 лв. събраха казанлъшки музиканти за студенти в неравностойно положение3941,50 лева са събраните средства от провелия се благотворителен концерт, организиран от Царица Роза 2022 Белослава Желева. Заедно с музиканти и танцьори и благодарение на Община Казанлък за съдействието с осигуряването на озвучаване, добросърдечни казанлъчани и на кмета Галина Стянова, която подкрепи финансово инициативата, всички събрани пари ще помогнат за обучението на студенти в неравностойно положение.

продължава>
   

В СУ "Екзарх Антим I" откриха STEM centerС усмивки на лицата прекрачиха училищния праг учениците от 1-ви до 12-ти клас в СУ "Екзарх Антим I".

продължава>
   

ОУ "Георги Кирков" обявява дарителска кампания за училището в село РозиноОсновно училище „Георги Кирков“ в Казанлък обяви кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията села, по време на откриването на учебната година. На входовете на сградата са поставени кутии за дарения, а събраната сума до края на септември ще бъде дарена на училището в село Розино.

продължава>
   

Първият учебен ден в ОУ „Никола Вапцаров“ с гост проф. Николай ОвчаровВ Основно училище „Никола Вапцаров“ първокласниците с нетърпение прекрачиха прага на учебното заведение, където ги очакваха  техните учители. На този важен за тях ден присъстваше и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.

продължава>
   

Проф. Николай Овчаров: Странен и различен археологически сезон бе това лятоПо време на гостуването си в Казанлък проф. Овчаров сподели и как е преминало последното археологическо лято. Според него е имало сериозни трудности заради спирането на държавното финансиране на приоритетни обекти в областта на културния туризъм.

продължава>
   

Kурбан за благодарност към спасителите от опасните летни пожариНавръх Кръстовден и в деня на професионалния празник на пожарникарите Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова събра на курбан за здраве и благоденствие над 100 представители на местната власт, военни, огнеборци, представители на горските стопанства  и бизнесмени, участвали в гасенето на опасните летни пожари. „От името на нашите съграждани и лично от мое име, като Кмет на Община Казанлък, поднасям дълбока благодарност за проявената от Вас безусловната отдаденост и изключителна отговорност при гасенето на опасните пожари през лятото на тази година, които нанесоха големи материални щети, но благодарение на всички вас бяха спасени човешки животи.“, казва Кметът Галина Стоянова в Благодарствените адреси. Тя благодари и на откликналите за справяне с наводненията в карловските села и изрази „дълбока признателност за човешкия пример и кураж, за демонстрираната съпричастност!“. Кметът на Казанлък заявява още: „Показахте и доказахте, че пред лицето на опасността трябва да сме единни, защото само заедно сме сила!“.

продължава>
   

591 първокласници ще прекрачат училищния праг в община КазанлъкНа 15 септември 591 деца ще прекрачат с училищния праг в община Казанлък. Всички училища и детски градини, са изцяло готови да започнат учебната година споделя заместник-кметът Лилия Цонкова.

продължава>
 

Страница 3 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж