Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ВСИЧКИ НОВИНИ

Thracian Run & Bike 2022

 

Thracian Run & Bike 2022В началото на октомври и тази година ще се проведе Thracian Run and Bike – спортно събитие за всички любители на бягането и колоезденето. Основната цел на събитието е да се популяризират спорта, физическата активност и опознаването на красотата на Казанлък и региона.

продължава>
   

Призови места за казанлъшките доброволциКазанлъчани се представиха отлично в първото в историята Републиканско състезание на доброволните формирования за овладяване на бедствия. То бе организирано от Националната асоциация на доброволците в Република България и ГД ПБЗН и се проведе на стадион Черноморец  в гр. Бяла, област Варна. Участие взеха 10 отбора от 9 формирования от цялата страна. Те се състезаваха в 3 отборни дисциплини "Пренасяне на пострадал с носилка“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и щафета „Построяване на дига“ и една индивидуална - "Гасене с прахов пожарогасител".

продължава>
   

„Как се вади шарлан” и какви са неговите ползи за човешкия организъм?През 20-те години на миналия век в специални работилници шарланът се е добивал от орехи и сусам. Занаятът е бил популярен в южната част на страната. Ореховите ядки се изпичали и смилали, а полученият тахан се е варил с морска сол и специална мая. При пресоването на консистенцията изтичал и шарланът, който се е съхранявал в глинени кюпове.

продължава>
   

Приключи обезопасяването на покрива на Дом-паметника БузлуджаЗавърши обезопасяването на покрива на монумент Бузлуджа. Въпреки тежките условия на терен, променливо време и силен вятър, екипът от 10 алпинисти се справи безупречно със задачата. Бяха почистени отломките от прогнилата дъсчена обшивка, разпадащата се вата и провисналите ламарини, които създаваха опасност.

продължава>
   

Пожар в парк „Тюлбе“Запалила се е постройка в боровата гора на парк „Тюлбе“ . Според непотвърдена информация в къщата са живеели няколко души, сред които и малки деца. Сигналът за огъня е подаден малко преди 21 ч. от живеещи в кв. "Изток", които са забелязали големи пламъци.

продължава>
 

Отворени врати през „Седмица на пожарната безопасност“ в РСПБЗН – Казанлък

Във връзка с традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност”, както и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември, всеки ден в периода от 12.09 до 16.09.2022 г. от 08:00 ч. до 17:00 ч. в РСПБЗН - Казанлък ще бъдат Дни на отворените врати за посещения от граждани. продължава>
   

Царица Роза 2022 Белослава Желева организира благотворителен концерт

Царица Роза 2022 Белослава Желева организира първото си благотворително събитие в Казанлък - концерт с участието на таланти от Града на розите.

продължава>
   

Приключи ремонтът в детската градината в с. РозовоИзцяло обновени са санитарните помещения на група „Слънчице“ филиал на детска градина „Юрий Гагарин“.

продължава>
   

Музикален мост “Хайделберг – Казанлък” създадоха възпитаници на Стефан ХристовСвоеобразен музикален мост между Хайделберг и Казанлък  бе създаден в Исторически Музей "Искра" – Казанлък от двама млади китаристи – Кристиано Амато и Методий Николов.

продължава>
 

ОРЕХОВАТА КАМПАНИЯ В ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ЗАПОЧНА ТАЗИ СЕДМИЦАПрез тази седмица бе поставено началото на Ореховата кампания 2022 г. за населените места в община Казанлък. продължава>

   

Google Maps вече ще показва и опция за най-екологичния маршрут в България


Новата услуга е достъпна в още 40 Европейски държави

продължава>
   

Община Казанлък започва процедура по прием на документи за настаняване в новите социални жилища

Община Казанлък обявява прием на документи за настаняване на потребители в новоизградените социални жилища. 10-те жилища са разположени в ж.к.“Изток“ - ул. „Петьо Ганин“ № 2, № 5 и № 7, три еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи и в ж.к.“Христо Ботев“ - ул. „Козлодуй“ № 10, където са построени две еднакви двуетажни двуфамилни жилищни къщи. Новоизградените жилища  са напълно оборудвани за качествен начин на живот.

продължава>
 

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ОУП НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Казанлък съобщава на заинтересованата общественост, че на 16.09.2022г., петък, в Информационния център на ул.“Искра“ №4 от 17:00ч. ще се проведе обществено обсъждане на проект за частично изменение на Общия устройствен план на община Казанлък. продължава>

   

Четирима варненци дариха косите си за кампанията „Надеждата е красива“Дългокосите варненски момчета Илия Цветков, Данаил Цветков, Мариян Маринов и Любен Тенев, студенти, музиканти и танцьори, посетиха града на розите, за да се включат в кампанията „Надеждата е красива“ за да дарят своите коси напълно безвъзмездно.

продължава>
 

Страница 4 от 747

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: