Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Наказателни постановления за повече от 190 хил. лв. са издадени от регионалните инспекции през сеп.


Наказателни постановления за повече от 190 хил. лв. са издадени от регионалните инспекции през септември

През септември са извършени регулярни проверки на 1772 обекта от експертите на 16–те регионални инспекции в страната. Проверено е състоянието на съоръженията за пречистване на отпадъчни води от предприятията и изпълнението на дадените предписания, свързани със спазване на екологичното законодателство. Издадени са наказателни постановления за повече от 190 хил. лв., събраните суми от санкции надхвърлят 240 хил. лв.
продължава>
 

Награди от националната изложба „Здравей ваканция! Ваканция с „Кока-кола”

На 15-ти и 16-ти октомври в Драматичния театър в Благоевград, за 15-ти пореден път беше открита националната изложба „Здравей ваканция! Ваканция с „Кока-кола”. Четири са отличията за школата по изобразително изкуство „Живопис” при ОДК „Св. Ив. Рилски” с ръководител Галя Иванова.

продължава>
 

446 заявления за помощи на първокласници са подадени в дирекция "Социално подпомагане" - Казанлък


446 са заявленията за отпускане помощ на първокласници , подадени в Дирекция “Социално подпомагане” – Казанлък, съобщиха от регионалната служба. Право да получат субсидията имат семейства, чиито месечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца е не по-висок от 350 лева. Помощта е в размер на 150 лв. Еднократната помощ се предоставя под формата на пари или социална инвестиция.
продължава>
   

Световен ден за борба с остеопорозата


РИОКОЗ-Стара Загора съвместно с асоциация „Жени без остеопороза" организират информационна кампания за профилактика на остеопорозата.
продължава>
 

Съветниците обсъждат село Крън да получи статут на град

Село Крън да получи статут на град, това предлага на Общинския съвет за решение кметът на населеното място Теменужка Люцканова. Постоянните комисии разгледаха мотивите в предложението на Люцканова и изразиха положителни становища. За обявяването на село за град е необходимо да има изградена социална и техническа инфраструктура и население не по-малко от 3 500 души, съгласно чл. 33 от Закона за административното териториално деление на РБ. продължава>
   

Страница 2811 от 3422

coronavirus.bg