Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Денят на сухопътните войски ще отбележат в Казанлък

Денят на сухопътните войски ще бъде отбелязан от обществения съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) тази вечер в Казанлък. продължава>
 

Изпращат кръводарители от Казанлък в помощ на пострадалата в завод “Арсенал” край Мъглиж

Утре започва поетапното изпращане на кръводарители в болницата в “Пирогов” в София в помощ на пострадалата в завода за пиротехнически изделия “Арсенал”, намиращ се северно от главен път Казанлък Стара Загора, край град Мъглиж. продължава>
 

Река Мъглижка заляла пътя Стара Загора – Казанлък

Две реки в Казанлъшко превишиха нивото на водите си и излязоха от коритата си. От “Гражданска защита” заявиха, че няма опасност за населението в намиращите се в близост села.

продължава>
   

Съдът ще гледа две жалби за касиране на изборите в Казанлъшко

Да се обяви за недействителен изборът за кмет на Казанлък.Жалба с това настояване е подадена в Административния съд в Стара Загора от неуспелия кандидат за кмет на Казанлък от партия “Ред, законност и справедливост” Георги Каличков.Пред Съда Каличков оспорва изборния резултат на избрания за втори мандат като независим кмет на Казанлък Стефан Дамянов. На местните избори на 28-ми октомври Дамянов бе преизбран с рекордните за общината 83,67% от гласовете на всички участвали във вота малко над 45% от избирателите в Казанлъшко. За втория мандат на Стефан Дамянов гласуваха 24743 граждани.

По жалбата на Георги Каличков е насрочено Административно дело в Административния съд в Стара Загора на 28-ми този месец. От Съда вече са поискали за ръчно броене подадените за Дамянов бюлетини. Сред основните мотиви за исканото касиране на вота за избрания кмет, в жалбата на Каличков се посочват допуснати съществени нарушения на ЗМСМА.

Според жалбоподателя, броят на положените подписи в избирателните списъци на СИК в някои от секциите, не отговаря на намерените действителни бюлетини, подадени за Стефан Дамянов.

продължава>
 

Кметовете от община Казанлък се събраха на първа работна среща

На първа работна среща се събраха кметовете от населените места в общината и градоначалникът на Казанлък. продължава>
   

Страница 3403 от 3442

coronavirus.bg