Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Мария Габриел донесе новина от Брюксел: “Имаме споразумение за новата ОСП”

В края на миналата седмица конференция на тема: „Европейските програми в подкрепа на евроинтеграцията и  икономическото развитие на България“ организира ПП Обединени земеделци.

Специален гост на събитието беше Мария Габриел – еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. В него участваха също Петя Ставрева бивш евродепутат и член на комисиите по земеделие в 43-то 44-то НС, инж. Емил Йончев генерален директор на иновативно предприятие КОЛОВАГ АД, Лозана Василева бивш заместник министър на земеделието, кметове и общински съветници, земеделски производители и представители на бизнеса.

продължава>
 

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК РАЗРАБОТВА ГЕНЕРАЛЕН ПЛАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО, КОЙТО ЩЕ ВЪВЕДЕ И „ЗЕЛЕНА ВЪЛНА“ ПО ОСНОВНИТЕ БУЛЕВАРДИ В ГРАДА

Генерален план за организация на движението в Казанлък, във връзка с изискванията на наредбата  за осигуряване на обществения ред, изготвя Община Казанлък. Това поясни заместник-кметът  Даниела Коева по време на среща  между представители на ръководството на Общината и председателя на Общински съвет Казанлък с представители на търговци на обекти. На срещата бяха представени алтернативни предложения на общинското ръководство за премахнати паркоместа, по повод въвеждането  на режим  „зелена вълна“ за централните улици в града.


продължава>
 

Криминалната хроника за 07.09.2021

Започнати бързи производства:
На 07.09.2021 г. в РУ-Казанлък е започнато бързо производство по чл. 343 б, ал. 1 от НК, срещу  28-годишен жител на с. Долно Сахране, неправоспособен водач, затова, че на същата дата в 01.50 ч. в с. Долно Сахране е управлявал л.а."Фолксваген", след употреба на алкохол, установено с техническо средство. Същият е задържан за срок до 24 часа.

продължава>

   

СЪХРАНЕНИ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА - подбор от архива стари фотографии на МФСВИНастоящата изложба включва подбор от архива стари фотографии на МФСВИ. В нея са включени общо 183 броя творби от които има 11 броя, които са със самостоятелна рамка. Най-старата снимка е от 1870 година, а най-новата от 1941 година. Подбрани са превъзходни фотографии на бебета, момчета и момичета, девойки и младежи, мъже и жени, семейства и колективи. На някои от портретите ще имате възможност да прочетете и какво е написано на гърба на снимката и какво е тяхното послание – надписите в курсив. Повечето от фотографските изображения са снимани в студио и фотографите са направили истински професионални снимки и така напълно заслужават надписите на гърба на картоните „художник фотограф“ и наградите, които са получили за своята работа! продължава>

 

ГЕРБ: Бойко Рашков е пряко отговорен за увеличения мигрантски поток в България през последния един месец

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов в специалния дом за временно настаняване на чужденци в град Любимец. При кратката среща с началника на Центъра в Любимец стана ясно, че от 660 места, са запълнени 500, което означава, че основната сграда е пълна и вече се настаняват хора във фургони.

продължава>
   

Страница 10 от 3444

coronavirus.bg