Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

61-ва Стрямска механизирана бригада обявява конкурс за детска рисунка „Аз обичам България”По случай 30 години от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада, тържественото честване на юбилея ще бележат редица мероприятия, като първото от тях е обявяване на конкурс за детска рисунка на тема: „Аз обичам България” или „Стремци – минало и настояще”.

продължава>
 

Криминална хроника за 05.09.2022

Започнати бързи производства:
На 04.09.2022 г., в РУ-Казанлък, е започнато бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК срещу 37-годишен мъж, затова че на същата дата, около 03.40 ч., в гр.Гурково, по ул."Паисий Хилендарски" е управлявал л.а."БМВ" след употреба на алкохол, установено с техническо средство. Мъжът е  задържан за срок до 24 часа.

продължава>

 

Петима казанлъчани са в областната листа на ГЕРБ с кандидати за депутати

Петима са кандидатите за народни представители от Казанлък, които са част от листата на ГЕРБ за областта. Това са: ИЛИАНА ЖЕКОВА, Д-Р МЕХМЕД МЕХМЕДОВ, ДОНКА ХРИСТОВА, СТОЯН ЧАЧКАРОВ и ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА, които ще бъдат силния глас на област Стара Загора и в частност на община Казанлък в Народното събрание. Те са  образовани и отговорни, с различни професии и принос в обществения живот на Казанлък; с отношение към случващото се в региона и помагащи на хората в нужда.

Листата с всички кандидат-депутати от ГЕРБ в областта бе входирана днес в 11:11 ч.

➡️ На 3-то място в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ е ИЛИАНА ПЕТКОВА ЖЕКОВА, която бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание. Като такава участва в различни парламентарни комисии, сред които Комисия по труда, социална и демографска политика и Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Заместник – председател е на Групата за приятелство България – Франция и член на Групите за приятелство на страната ни с Гърция, Япония, Италия, Бразилия, Нидерландия. ИЛИАНА ЖЕКОВА има няколко законодателни инициативи и редица предложения между първо и второ четене, касаещи както социалната сфера, така и развитието на община Казанлък. Чрез механизмите на парламентарния контрол поставя пред министрите важни за гражданите на община Казанлък въпроси.

По образование Жекова е магистър по „Социални дейности” и „Психология” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет  – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт.

➡️ На 11-то място в листата на ГЕРБ е Д-Р МЕХМЕД АЛИЕВ МЕХМЕДОВ, който е дипломиран лекар по обща медицина и с придобита през 2015 г. специалност „Трудова медицина“. В периода 2015-2019 г. бе избран за общински съветник от листата на ГЕРБ в Общинския съвет в града на розите. Целият професионален път на Д-Р МЕХМЕДОВ е преминал в оказване на медицинска помощ на хората, независимо от техния социален статус и етническа принадлежност. За него лекарската професия е призвание и като лекар е отдаден на пациентите си. От 2019 г. насам работи в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Приятелите му го описват като възпитан и скромен човек, който уважава дори непознатия за него човек.

➡️ На 14-то място в листата на ГЕРБ е ДОНКА ГАНЧЕВА ХРИСТОВА, която е икономист по образование с бакалавърска степен по “Стопанско управление” и е специализирала "Управление на проекти" в Технически университет – гр. Габрово. Работила е като банков служител – обслужване на клиенти, консултант продажби и технически сътрудник в частния сектор. Работила е в „Арсенал“ АД, както и като кадрови военнослужещ в Българската армия. Видно от биографията й, ДОНКА ХРИСТОВА не спира да развива себе си. В свободното си време предпочита да чете литература в различни области. Днес живее със семейството си в село Овощник, където е и член на местното читалище "Просвета - 1908". Хората, които я познават я описват като упорита, честна, любознателна и винаги готова да помогне.

➡️ На 16-то място в листата на ГЕРБ е ДЕСИСЛАВА ПЛАМЕНОВА ТИНЕВА, която е родена и израснала в едно от китните села на Казанлък – с. Розово. Средното си образование завършва в ППМГ „Никола Обрешков“, след което следва „Макроикономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Магистър е по „Публична администрация“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Образованието й е пряко свързано с професионалното й развитие. От няколко години работи в общинска администрация, където се занимава с изпълнение на проекти с европейско финансиране в областта на предоставянето на социални услуги и развитието на туристически атракции.

Член е на ПП ГЕРБ от 2018 г., а от тази година е председател на младежката структура на ГЕРБ в Казанлък.

Въпреки динамиката и безбройните предизвикателства, които ежедневието й поднася, ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА остава силно свързана с родния край и с българските традиции. От детска възраст се занимава с читалищна дейност и до ден днешен фоклорът и народните танци са част от живота й. За себе си Десислава споделя, че, като млад човек, има желанието да се развива и да работи в обществената сфера и да търси баланса между европейското развитие и националните ценности.

➡️ На 18-то място в листата на ГЕРБ е СТОЯН КРУМОВ ЧАЧКАРОВ, роден на 6 януари 1961 г. в семейството на уважавания от казанлъчани адвокат Крум Стоянов. СТОЯН ЧАЧКАРОВ е завършил ТУ - Габрово  - специалност „Електронна техника“, и в продължение на 18 г. е е работил по специалността си в „Катекс“ АД  като ръководител на отдел „Електроника“. След това продължава трудовия си стаж във фирма „Алпик Уинд Сървисиз“ ЕАД, която оперира ветропарка на Бузлуджа, където работи и в момента. Чачкаров е семеен с едно дете. Съпругата му е учител в ПГ „Иван Хаджиенов“, а порасналата му вече дъщеря, която е била сред учениците на физика Теодоси Теодосиев, е дипломирана и работеща млада дама в Обединеното кралство. Любопитен факт за СТОЯН ЧАЧКАРОВ е страстта му към шахмата. Самият той е майстор на спорта по шахмат.

   

Царица Роза 2022 Белослава Желева организира благотворителен концерт

Царица Роза 2022 Белослава Желева организира първото си благотворително събитие в Казанлък - концерт с участието на таланти от Града на розите.

продължава>
 

Изложба и форум посветени на 120-годинината на Храм-паметника „Рождество Христово“Изложба „120-години Храм-паметника „Рождество Христово“ откриха в Исторически музей „Искра“ в гр. Казанлък.

продължава>
   

Страница 10 от 3733

Казанлък инфо:


coronavirus.bg